torstai 16. helmikuuta 2017

Vain toinen morsian voi ymmärtää: kermakakkukriisi

En olisi osannut arvatakaan, mitä kaikkia pakkomielteitä sitä häiden järjestämisessä itselle kehittyy. Asiat, joista alkuun ajatteli, että ihan sama, on lopulta just niitä asioita, joista kehittelee kriisin. Mä veikkaan, että tämäkin on vain niitä asioita, joita vain toinen morsian voi ymmärtää. ;) Tämän minun kriisini nimi on tällä kertaa kermakakkukriisi!

Tilanne on siis se, että meidän juhlapaikalta saa kyllä kakun, mutta se on sitten perinteinen kermamansikkakakku, eli minun makuuni ehkä tylsin kakku ikinä! Kakun saa tilata myös muualta ja silloin menun hintaa pudotetaan tietyllä määrällä, mutta sillä hinnalla ei saa sellaista kakkua, mistä unelmoin ja budjettia emme halua kakun vuoksi venyttää kovinkaan paljoa - tässä budjetin venyttämisessä puhutaan nyt siis 150-200 lisäeurosta. Sen verran kustantaisi, mikäli tilaisimme muualta kakun.

haamessut2

Alun perin tosiaan mulle piti olla ihan sama, että mikä kakku meille tulee. Mä en edes ole leivos- tai kakkuihmisiä ja sen vuoksi päädyin lopulta siihen, että kyllä meille se karkkibuffet tulee. Ajattelin, että jos karkkibuffet on tarpeeksi hyvä, niin kyllä se TYLSÄ kermakakku sitten menee. Mutta sitten menin keksimään, että mikä tahansa muu kakku, kuin kermakakku olisi myös visuaalisesti hienompi. Mun unelma olisi joku marjaisa moussekakku kauniilla koristeilla. Kerroskakkuna aina vain parempi!

haamessut3

Mutta nyt varmaan täytyy laittaa jäitä hattuun ja ajatella järjellä. Suurin osa vieraista tykkää tylsästä kermakakusta ja itse söisin kuitenkin vain yhden palan kakkua, eli ainakaan toiselta yritykseltä ei tilata kakkua. Olen kyllä saanut tietoon kaksi ihmistä, jotka tekevät harrastuksena kakkuja, mutta kun meidän häät ajoittuu kuitenkin lomakaudelle, niin voi olla, että ihmisillä on parempaakin tekemistä, kun tehtailla kakkuja. Mutta on hyvä tietää, että vaihtoehtoja on, mutta en kestä, kun nämä asiat on niitä, jotka ratkeavat lähempänä kesää.

Oletteko te muut morsiamet keksineet yhtä typeriä kriisejä? Ja millainen hääkakku teille tulee tai millainen hääkakku teillä oli?

11 kommenttia:

 1. Voi en ymmärrä sua yhtään, me tilattiin kakut 40km päästä kotiinkuljetuksella ja omenahyve kakku oli nii menestys, että kaikki jaksaa muistella, kuinka hyvää kakkua meillä juhlissa oli :D

  itse kyllä muissa juhlissa olleena en muistele ensimmäisenä kakkua ja mun mielestä se ei ole jälleen kerran se pää asia, kunhan pääruoka on hyvää!!! Ihan turhaan kriideilet siellä :) ja mikä sen ihanampaa kun kesällä sada tuoreista marjoista kakkua! Tekisköhän ne sen kakun ilman sitä kermaa?!? Naked kakkuja siis :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei meikä vaan kateellisena täällä kakuista puhun ku en voi mitää kermakakkuja yms syödä ollenkaan :D Vähän jo panikoin ku saatiin hääkutsu syyskuulle nii miten kestän ilman kakkua! :D ps. Masikka kermakakku rulez!

   Poista
  2. Täytyy varmaan neuvotella hääpaikan kanssa vielä, jos ei sopivaa tekijää löydy (edullisesti). :D Mä toisaalta tykkään kermakakuista vain yhdellä ehdolla: jos päällä on kinuskia. Täytyy esimerkiks tästä vaihtoehdosta neuvotella. Nakukakut on kyllä aivan ihania kanssa. En oo jotenkin vielä saanut aikaiseksi ottaa yhteyttä kakkukriiseilyssäni ja muiden asioiden hoidossa juhlapaikalle.

   Ja totta - ei tota kakkua muista. A herätteli kans joku päivä tän asian suhteen mua ja kysy, että muistanko mä, et mimmonen kakku kaks vuotta sitten juhlituissa häissä oli. En muistanu! :D Muistin vaan, et macaronseja oli tarjolla ja hääparin etunimien alkukirjainkeksejä. :D

   Omenahyvekakku kuulostaa niin hyvältä!

   Poista
 2. Hahha, mulla oli ihan sama kriisi! Tavallinen kermakakku kuullosti jotenkin niin tylsältä, mutta sitten ei kuitenkaan haluttu laittaa ekstraa mistään muusta kakusta. Onneks ei tehty niin, sillä loppujenlopuks meidän pitopalvelun mansikkakermakakku oli ihan taivaallisen hyvää! Kuvia kakusta löytyy täältä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että joku toinenkin on kriiseillyt kermakakusta ja vielä ihanempaa kuulla, että olitte lopulta tyytyväisiä kermakakkuun! :D Kakku näyttää kyllä kauniilta kuvissa.

   Poista
 3. Voisi kuvitella, että jos teidän menuhun kuuluu tuo mansikkakermakakku niin sen voisi helposti vaihtaa esimerkiksi tuohon mainitsemaasi kinuskiin? :) En tiedä miksi itsellenikin juuri mansikkakermakakku näyttäytyy kaikkein tylsimpänä hääkakkuvaihtoehtona, vaikka se onkin hyvää ja sopisi kesähäihin :D Itse olen eniten juustokakkujen ystävä, joten olen miettinyt sitä hääkakkuvaihtoehdoksi esimerkiksi mansikka-vadelma-valkosuklaa yhdistelmällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeastaanhan mansikkakermakakku sopis parhaiten kesään mutta ehkä se vaan on niin tylsä, kun sitä tarjotaan kaikkialla! Koko kesän. :D Mutta toisaalta, suomalaiset mansikat on mun suurinta herkkua.

   Täytyy ehdottomasti kyllä kysellä meidän juhlapaikalta lisää tästä kakkuasiasta :)

   Mä olen myös juustokakkujen ystävä, A puolestaan kermakakkujen. Meillä semmonen kompromissi on yleensä moussekakku :D

   Poista
 4. Vaikka tykkäänkin herkullisista kakuista jne. Niin pakko myöntää että en tosiaankaan muista esim. että minkälainen kakku oli ystäväni häissä muutama vuosi sitten.. Joku hyvä se oli, mutta kyllä niistä juhlista jää mieleen ihan muut asiat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomaa kyllä, että on kehitellyt kriisin ihan typerästä asiasta - kakku ku kakku! Varsinki, ku ite en leivosten perään muutenkaan ole. Kait se pala kermakakku menee ja tekee karkkibuffasta vaan ihan huipun. Vieraat varmasti on tyytyväisiä, kuhan tarjotaan sitä ruokaa ja kakkua.

   Poista
 5. Osta joku kiva koriste kakun päälle! Muistelet sitten sitä lämmöllä kun kuvia katselet! :)

  VastaaPoista