Aloitettiin makumatka Rossosta, joka on kokenut uudistuksen ravintolan siirtyessä Kauppakeskus Valkeaan. En ollutkaan vielä Valkean Rossossa ehtinyt käydä, joten oli mukava päästä tutustumaan uudistettuun ravintolaan. Saatiin kuulla alkuun vähän faktoja Rossosta. Rosso on ollut alun perin ensimmäisiä perheravintoloita Suomessa, mutta nykypäivänä Rosso on muokkautunut entistä enemmän aikuisempaan makuun - ja mun mielestä se huokui esiin ravintolan ruokalistasta ja ilmeestä. Uudistetun Rosson sisustus oli kyllä todella hieno ja miellyttävä, entiseen Rossoon verrattuna paikkaa ei tunnistaisi enää samaksi ravintolaksi. Saatiin valita alkajaisiksi myös alkumaljat italialaisista drinkeistä ja itse päädyin Belliniin, joka oli oikein onnistunut valinta.
![]() |
Kuva: Heidi |
Sitten päästiinkin itse asiaan, eli syömiseen. ;) Aloitettiin
herkuttelu Rossossa maistelemalla antipastoja, joihin kuului kylmäsavulohta,
ilmakuivattua kinkkua ja pariloitua vuohenjuustoa. Maistoin avoimin mielin
jokaista sorttia, jopa vuohenjuustoa, vaikka en erityisemmin vuohenjuustoa
fanitakkaan. Antipastot olivat mielestäni sopivan kokoisia, jäi nimittäin hyvin
tilaa myös pääruualle.
Pääruokana saatiin maistella Rosson uusia roomalaisia artesaanipitsoja. Roomalaisten pitsojen ero perinteisiin napolilaisiin pitsoihin on se, että ne paistetaan uunissa vain tomaattikastikkeen kera ja lopuksi täytteet lisätään päälle. Pohja näissä pitsoissa on rapea, mutta ilmava. Yksi uudistus Rossossa on puulla lämpiävä pizzauuni, joka on melkoinen harvinaisuus Suomen ravintoloissa. Saatiin vähän seurailla pääruokaa odotellessa, kun pitsoja paistettiin kyseisessä uunissa. Pitsauuni näkyy tosiaan ihan ravintolaan asiakaspaikoille, eli nälkäisenä ruokaa odotellessa voi seurailla, kuinka ne pitsat siellä valmistuvat.
Jälkiruuille menimme Valkean katutasolle Bacaro Doppio -kahvilaan, joka on saanut vaikutteita venetsialaisista katukahviloista. Bacaro Doppion hitiksi on noussut Sokos Herkussa valmistetut italialaistyyppiset gelato -jäätelöt. Saatiin kuulla hieman gelatojen valmistuksesta ja lopulta päästiin myös maistelemaan kyseisiä herkkuja. Makuja oli niin paljon, että valinta kävi melkein vaikeaksi. Lopulta päädyin maistamaan mustikka-mascarponea, suklaata ja kirsikkaa. Kaikki maut olivat todella hyviä, mutta omaksi lemppariksi nousi mustikka-mascarpone. Bacaro Doppiolla on myös ihana ulkoterassi, jossa näkisin itseni herkuttelemassa gelatolla tai nauttimassa skumppaa lämpimänä kesäpäivänä.
Iltapäivän päätteeksi pyörähdettiin myös Vanhan Paloaseman uudistetulla terassilla. Paikkana Vanha Paloasema onkin minulle tuttu ja myös sen terassilla on tullut vietettyä iltaa useampaan otteeseen. Uudistuksina terassille oli tullut grilli, josta saa tilata pikkupurtavaa kesäjuomien rinnalle ja kivana pikkulisänä juomia varten oli lasinjäähdytin, eli juomat saa nautiskella Vanhan Paloaseman terassilla mukavan kylminä.
Saatiin myös kotiin lahjakortti Rossoon/Bacaro Doppioon, eli ihan mahtavaa päästä vielä uudestaan herkuttelemaan italialaisilla mauilla tuon paremman puoliskon kanssa. Haaveilen jo Salmone & Scampi Rustica -pitsasta, joka kuului noihin uusiin Roomalaisiin pitsoihin ja oli mun ehdoton suosikki. Suuret kiitokset vielä Osuuskauppa Arinalle tästä mahdollisuudesta osallistua italialaiseen makumatkaan ihan Oulun keskustassa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti