torstai 31. elokuuta 2017

Häidemme kukat

Häiden kukkien suhteen tuntui alkuun, että hieman vieraalla maaperällä liikutaan. Itse kun en ole mikään viherpeukalo ja kukat kotiin tuon yleensä lähikaupasta. Tarjontaa kyllä tuntui olevan paljonkin ja olin ihan hyvin kilpailuttanut kukkapalveluita. Kilpailutukseni pyöri lähinnä alkuun Oulun keskustan kukkakauppojen ympärillä. Facebookissa Oulun hääkeskustelusta bongasin kehujen kautta Kukkakauppa Minna Ekdahlin. Selailin kuvia Minnan kukkatöistä instagramin kautta ja vakuutuin niistä, sillä kukkakimput ja muut olivat vain niin upeita. Otinkin Minnaan yhteyttä ja sovimme suunnittelupalaverin. Samalla minulle selvisi, että kukat toimitetaan haluttuun paikkaan, eli oli positiivista, että potentiaalisen kukkakaupan ei tarvinnut olla sellaisessa paikassa, että ne ehtii hääaamuna hakea itse.

Mulla oli ollut aikaa hakea inspiraatiota ja olinkin aika tarkasti selvillä siitä, mitä häidemme kukilta haluan, joten suunnittelupalaveri meni melko näpsäkästi. Tilasimme lopulta morsiuskimpun, heittokimpun, hiuskukat kaasoille harsokukasta sekä sulhaselle ja bestmaneille vieheet. Juhlapaikka hoiti juhlapaikan kukat, joten pääsimme sen puolesta helpolla. Juhlapaikan kukista täytyi päättää vain väri: punaista vai valkoista, mikä olikin helppo valinta, eli päädyimme valkoiseen.

7141-edit

7155-edit
Morsiuskimppu: ruusua, neilikkaa, pionia, harsokukkaa...
Saimme Minna Ekdahlilta kukkatoimituksen häiden aattona ja sain myös ohjeet siihen, miten ne säilyvät seuraavaan päivään parhaalla mahdollisella tavalla. Jääkaappisäilytyksellä kukat pysyivätkin hyvässä kunnossa ja kaikki kukat pysyivät mielestäni hyvinä läpi päivän. Kukkina käytettiin ruusua, pionia, neilikkaa ja harsokukkaa sekä vihreää väriä tuomaan eukalyptusta. Olin kyllä todella tyytyväinen Minna Ekdahlilta tilattuihin kukkiin ja erityisesti morsiuskimppu vain oli niin täydellinen. En ole raaskinut heittää sitä menemään, vaan kuivatin sen. Vielä pitäisi keksiä, että miten laitan kimpun esille nyt kuivattuna.

7288-edit
Kaasojen hiuskukat: harsokukkaa
8000-edit
Sulhasen viehe: ruusua ja harsokukkaa. Bestmaneilla oli samanlaiset ilman harsokukkaa.

7595-edit
Etualalla heittokimppu, samat kukat, mitä morsiuskimpussa!
Jotkut miettivät, että ottaisiko pelkän morsiuskimpun ja heittäisi sen illan päätteeksi. Täytyy sanoa, että onneksi otin heittokimpun, koska muuten kimpunheitto olisi jäänyt välistä. Mun morsiuskimppu oli nimittäin niin kaunis, että sitä en olisi raaskinut heittää. Toki heittokimppukin oli kaunis, mutta kun sen olin ottanut varta vasten heitettäväksi, niin mikäs siinä sitten. ;) Yksi kaasoista olikin onnekas ja nappasi kimpun!

Millaiset kukat teillä oli häissä tai millaiset kukat teille tulee?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti