maanantai 27. maaliskuuta 2017

Kohti morsiuskuntoa: motivaatiota musiikista

Ensimmäisenä motivaatiovinkkinä morsiuskuntoprojektiin haluan vinkata musiikin merkityksen treeniin ja treenifiilikseen. Mulle ainakin musiikki tuo treeniin valtavasti energiaa. Se herättelee ja saa paremmalle fiilikselle niissä tapaukissa, kun treenaamaan lähteminen ei olisi voinut vähempää kiinnostaa. Ja silloin, kun treenifiilis on ollut jo alun perin kohdillaan, niin musiikki nostaa fiilistä entistä korkeammalle.

Mun treenimusiikkifilosofia on se, että mitä kovemmat jumputukset, sen parempi treenibiisi. :D Eli tykkään treenatessa sellaisesta musiikista, missä on menoa ja meininkiä.

fitverstas5

Melkein parhaimmat treenibiisit oon löytänyt Les Millssin tunneilta. Erityisesti kärkeen kiilaavat Body Jam tunneilta tutut biisit. Jos ei ole mahdollista päästä fiilistelemään Les Millssin tuntien treenienergiaa tuovia soittolistoja tunneille, niin kannattaa inspiroitua selailemalla Les Mills tuntien tracklistoja tai etsiä soittolistoja esimerkiksi youtubesta tai spotifysta. Mutta jos on mahdollista päästä tunneille asti fiilistelemään, niin suosittelen! Itsellä on ryhmäliikuntatunnit jäänyt pitkäksi aikaa kiireiden vuoksi pois, mutta on kieltämättä hauska, kun kesken treenin tulee Body Jamista tuttu huippubiisi ja huomaa fiilistelevänsä nolosti musiikin tahdissa. Vielä en ole sentään vanhoja koreografioita alkanut jammaileen, vaikka parhaimmista biiseistä ne kyllä mielessä on. ;)

Niiden huippujen jumputusbilebiisien lisäksi tykkään fiilistellä treenatessa myös vähän rauhallisempia biisejä, jos niissä on motivoiva sanoma - näistä lemppareita löytyy lähinnä suomi hiphopin puolelta. Uniikin tikis ja Elastisen hallussa on kestosuosikeita treenimusiikissa. Pirteämpää bailumeinnkiä treeniin tuo Antti Tuiskun hitit.

Ja miten siitä musiikista treenaamisen yhteydessä saa sitten enemmän irti? Mun vinkki on, että hanki hyvät kuulokkeet. Mulla itsellä on käytössä JBL:n langattomat bluetooth kuulokkeet, jotka on kyllä todella hyvät. On mukava treenata, kun johdot ei ole tiellä. Toinen vinkki on, että tee tai etsi motivoiva soittolista salille. Oon itse koonnut Spotifyn kautta teille jaettavaksi Morsiuskuntoon 2017 -listan, ottakaa ihmeessä lista haltuun, mikäli kaipaatte inspiraatiota ja vinkkejä treenimusiikkilistalle. Mun soittolista löytyy tästä postauksesta ja blogin valikosta oikealta. :) Toivottavasti tykkäätte!Millaista musiikkia te kuuntelette treenatessa ja miksi? :)


Yhteistyössä: Fitverstas
Instagram: @fitverstas

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti