keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

HÄÄVUOSI 2017: Avioliitto on kaikkien oikeus!

Oikein ihanaa maaliskuuta kaikille!

Tämä päivä jää  varmasti historiaan, sillä tänään 1.3.2017 tasa-arvoinen avioliittolaki astui voimaan. Avioliitto on vihdoin kaikkien parien oikeus, eli avioliitto on mahdollista solmia sukupuolesta riippumatta. Jo oli aikakin muuttaa käsitystä rakkaudesta sekä päivittää avioliittolakia pian jo 100 -vuotiaassa Suomessa.

pexels-photo-28245
Kuva: Pexels
Minuun tämä lakimuutos ei tietenkään vaikuta mitenkään, koska heterosuhteessa minulle ja A:lle oikeus avioliittoon on kuulunut. Mutta tiedän, että niin monille tämä on onnen päivä. Lakimuutos helpottaa niin paljon esimerkiksi byrokratiaa verrattuna rekisteröityihin parisuhteisiin ja tuo myös sateenkaari pareille yhteisen adoptio-oikeuden.

En edes ymmärrä, miten jotkut edes jaksoivat vastustaa tasa-arvoista avioliittolakia niin kiihkeästi. Eihän tämä ole keneltäkään pois - kahden ihmisen välinen onni ja rakkaus? Onneksi tämä yhteiskunta on menossa kokoajan enemmän ja enemmän suvaitsevaan suuntaan. Ja vaikka niitä suvaitsemattomia riittää loppuun asti, niin onneksi tällä kertaa suvaitsevaisuuden ääni puhui enemmistönä.

IHANAA HÄÄVUOTTA 2017 JOKAISELLE!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti