lauantai 4. maaliskuuta 2017

Häälahjaksi elämyksiä

Postaus toteutettu yhteistyössä Elämyslahjojen kanssa

On hyvin tavanomaista, että hääparit eivät laadi enää lahjalistoja, vaan lahjaksi toivotaan esimerkiksi rahaa tai elämyksiä. Meillä ainakin kaapit pursuilee yksin ja yhdessä omissa nurkissa vietettyjen vuosien jäljiltä astioita ja koriste-esineitä ihan riittävästi. Häälahjatoiveeksi ilmoitetaan yleensä tilinumero, jonne mahdolliset muistamiset voi toteuttaa tilisiirtoina.

Nämä tilinumerot lahjatoiveen yhteydessä jakaa mielipiteitä tosi karkeasti. Siksi ajattelin tuoda esille häälahjaidean, joka ei ole pelkkä tilisiirto, mutta joka ei myöskään tuo turhaa täytettä kaappeihin. Lahjaksi voi nimittäin pyytää ja antaa elämyksiä.

Elämyslahjat on Suomen suurin elämysten verkkokauppa, jonka ideana on muuttaa lahjan antamisen kulttuuri tavaroista palveluihin. Elämyslahjat ovat hyvä idea, jos epäröi tavaralahjan jäävän saajallaan kaappiin pölyttymään - elämysten kautta saatavat muistot jäävät varmasti mieleen. Elämyslahjoilla on tarjolla yli 1000 elämystä, kuten tandemhyppyjä, rallikyydityksiä, kuumailmapallolentoja sekä hemmotteluhoitoja. Yksittäisten elämysten lisäksi tarjolla on erilaisia elämyspaketteja. Tarjonta nettisivuilla on erittäin selkeästi luokiteltuna ja sieltä voi katsella lahjaideoita esimerkiksi juuri häälahjaksi tai joulu-, valmistujais-, äitien- tai isänpäivänlahjaksi.

elamyslahjatfi

Me saimme blogiyhteistyönä elämyslahjoilta mahdollisuuden päästä testaamaan Oulun elämyksiä. Valikoimaa oli paljon. Valikoimasta löytyi mm. Megazone, cocktail-koulutusta, kartingia, illallisia Hugossa. Me valikoitiin elämykseksi Exit-huonepakopeli. Pakopeliä mainostettiin sopivaksi ystävälle tai sukulaiselle, joka pitää uusista ja jännittävistä kokemuksista.

elamyslahjatfi1


Exit-huonepakopeleissä ajatuksena on se, että pelaajat lukitaan pelitilaan, josta tulee päästä pois vihjeitä ratkaisemalla, mikä oli mun mielestä ihan paras tapa testata, miten pariskunnan tiimityö toimii. ;) Jotta huonepakopelin läpäisee hyväksyttävästi, on huoneesta päästävä ulos 60 minuutissa. Huonepakopelin lupailtiin sisältävän sopivasti jännitystä, ongelmanratkaisua ja yhdessä tekemisen iloa. Me valikoitiin Exit Oulun huonepakopeleistä murhamysteeri. A oli meistä käynyt aiemmin testaamassa entisen työporukkansa kanssa vankilapakopelin, mutta minulle kokemus oli ihan uusi. Valittiin päiväksi meidän kihlajaispäivä ja innolla odotettiin treffejä, kun kerrankin oli luvassa vaihtelua perinteiselle leffa+ravintola kombolle.

Ja miten meidän huonepakopelin kanssa kävi? Me ei läpäisty peliä, sillä 60 minuuttiin ei ehditty poispääsyä ratkaista. Tikittävä aika loi ainakin mulle vähän painetta ja vaikutti mun vähäiseenkin loogiseen päättelyyn. Vihjeet olivat kieltämättä tosi haastavia varsinkin kahdelle. Aika ylittyi meillä noin 12 minuuttia. Meidän tiimityöskentely oli vähän hajoita ja hallitse -meininkiä, kun yritettiin löytää vihjeitä. Ja varsinkin loppumetreillä vähän hätäiltiin päättelyn suhteen. Mutta parasta oli ne ahaa -kokemukset, mitä koki juuri ennen vihjeen ratkeamista.

elamyslahjatfi2

Vaikka inhoan häviämistä, niin hauskaa meillä kuitenkin oli. Elämyslahjojen nettisivuilla Exit-huonepakopelistä lupailtiin, että kotiin lähdetään innostuneena ja iloisena ja se lupaus kyllä täyttyi! Me jatkettiin pakopelistä illalliselle ja siellä meillä ainakin riitti juttua ja naurua pakopelikokemuksesta. Ihan huippu hauskaa yhteistä tekemistä. Muisteltiin vielä loppuviikosta sitä, miten hauska kokemus tuo oli. Aiotaan ehdottomasti käydä kokeilemassa jotain toista huonepakopeliä kaveriporukalla keväällä tai kesällä.

Ainakin itse voin suositella huonepakopeliä häälahjaksi seikkailunhaluisille pariskunnille. Kannattaa käydä tutustumassa myös muihin tarjolla oleviin elämyksiin. Elämyslahjojen kautta ostetut lahjakortit ovat voimassa 12 kuukautta, erilaisiin elämyslahjoihin voit tutustua tästä linkistä.

Suuret kiitokset Elämyslahjoille meille tarjotusta mukavasta elämyksestä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti