keskiviikko 9. marraskuuta 2016

Häät ja kuningas alkoholi

Mun silmiin osui mtvn lifestyle sivustolta teksti, jossa aiheena oli alkoholittomat häät ja se, että pitääkö häissä tarjoilla alkoholia. Ilmeisesti alkoholittomien häiden suunnittelu oli aiheuttanut jupakan hääsivustolla. Tämä teksti sai minut miettimään samaa aihetta, eli häät ja alkoholi.

Meidän häissä on alkoholitarjoilu ja juhlapaikalle saa tuoda omat juomat - eli jippii, vieraille ilmaisen viinan bileet. :D Toki mua inhottaa ajatus siitä, jos joku ajattelee häitä ilmaisen viinan bileinä, kun tulee mieleen heti kunnon känniörvellys. Mun suhtautuminen on taas kerran ehkä hieman ristiriitainen.

Haluttiin kuitenkin ehdottomasti se vaihtoehto, että tuodaan juhlapaikalle omat juomat. Musta on kurjaa, jos vieraat joutuu kustantamaan juhlajuomat itse ja varmaan moni pyörisi sitten suuren osan ajasta piilopullolla autojen takakontilla. Me halutaan, että sekä alkoholia että alkoholittomia juomia on tarjolla vieraille niin, että ne takaavat hyvän juhlatunnelman ja että juomat ei lopu kesken. Sen verran meillä juomista "rajoitetaan", että baari aukeaa suunnilleen hääkakun aikoihin.

pexels-photo-132765

Suomalaisessa kulttuurissa juhlat+alkoholi kuuluu kuitenkin aika vahvasti yhteen, ihan missä tahansa juhlassa. Ite en voi käsittää, että suurin osa suomalaisista juoksee läpi joulupyhienkin baarissa, kun itselle se on enemmän rauhoittumisen aikaa, kun taas joulunpyhistä viikon päästä uusi vuosi on enemmän bilehilejuhla. Mutta pointti oli se, että koska myös häät on juhla, niin kyllä myös sinne se juhlajuoma ja hiprakka kuuluu. Suomalaiseen kulttuuriin kuuluu myös jokseenkin jähmeä käyttäytyminen, jota alkoholi rentouttaa. Musta olis kamalan kiusallinen tilanne, että kaikki istuis haudanvakavina, eikä kukaan tutustuis toisiinsa.

Ja kyllä. Mun mielestä kuohuvalla kilistely kuuluu tilanteisiin, joita tulee juhlia ja mulle meidän häät on sellainen. Ehdottomasti haluan juoda skumppaa onnittelumaljana ja kilistellä hotellilla A:n kanssa yöllä kahden kesken, ehkä jopa kilistellä ensimmäisenä aamuna avioparina. Ja mun mielestä juhlissa hyvän ruuan kanssa kuuluu juoda hyvää viiniä. Ja jos joku haluaa kilistellä pommacilla tai juoda ruuan kanssa vettä tai maitoa, niin se ei ole yhtään huonompi vaihtoehto.

man-couple-people-woman-large

Mulla on vuosien aikana alkoholinkäyttö muuttunut todella paljon. Vielä viisi vuotta sitten juoksin lähes joka viikonloppu baareissa - oli harvinaista jos olin kotona viikonloppuna. Kaksi vuotta sitten alkoholinkäyttö väheni huomattavasti ja nyt viimeisen vuoden sisään se on vähentynyt merkittävästi. Kännissä oon ollut varmaan viimeksi toukokuussa ja baarissa en ole käynyt neljään kuukauteen. En vain saa kännissä heilumisesta enää oikein mitään irti, muuta kuin kahden päivän krapulan ja kamalan morkkiksen. Ja mitä tulee häissä juomiseen, niin en todellakaan halua olla humalassa, vaan pienessä hiprakassa sitten iltaa kohti.

Ilmeisesti alkoholittomissa häissä on tarkoituksena, että ne ovat hääparin näköiset. Ja jos hääpari ei itse käytä alkoholia, niin ilmeisesti sen takia halutaan järjestää alkoholittomat häät. Siitä huolimatta, vaikka itse juhlin nykyään vähemmällä määrällä alkoholia enkä välitä heilua hulluna humalassa, niin en halua rajoittaa muiden tapaa juhlia. Mulle on oikeastaan ihan sama, miten paljon tai vähän vieraat meidän häissä juovat.

...Vaikkakin ehkä salaa mielessäni toivon, etten mieletöntä örvellystä joutuisi häissäni näkemään.

Mitä sinä ajattelet asiasta häät+alkoholi?Kuvat: Pexels

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti