keskiviikko 5. heinäkuuta 2017

Hampaiden valkaisu: yhteistyössä Koulukadun Hymy Oy

Yhteistyössä: Koulukadun Hymy Oy

Paljastinkin jo aikaisemmin teille, että olen menossa kesäkuun lopulla hampaiden valkaisuun. Nyt hampaat on valkaistu ja kyllä nyt kelpaa hymyillä leveästi, eikä haittaa, vaikka hampaat näkyvät. Olen nimittäin todella tyytyväinen lopputulokseen. Hampaiden lähtötilanne oli tosiaan keltainen. Tästä voi varmaan syyttää hampaita värjäävien juomien ylikulutusta: kahvia, teetä, pepsi maxia. Lisäksi aikoinaan paheena oli tupakointi, jota harrastettiin vain juhliessa (ja juhlittua tuli aikoinaan tiuhaan...). Tuossa on varmaan suurimmat syyt hampaiden kellastumiseen. Mulla tuo keltainen hymy vaikutti jo itsetuntoon negatiivisesti. Onneksi Katriina Järvelä Koulukadun Hymystä halusi tehdä blogiyhteistyötä ilomielin, joten sain ihanan mahdollisuuden valkoisempaan hymyyn näin häiden alla.

koulukadunhammaslaakari1
Odotusaula

Aloitinkin viikonlopun viikon perjantaina Koulukadun hymyn kautta. Koulukadun hymy löytyy Oulun keskustasta osoitteesta Koulukatu 5. Mun edellisestä hammaslääkäri käynnistä oli jo vierähtänyt hetken aikaa, joten oli hyvä, kun sai tietää hampaideni tämänhetkisen tilanteen valkaisun yhteydessä, kun alkuun tehtiin hampaiden tarkastus. Tarkastuksen lisäksi poistettiin hammaskiveä ultraäänilaitteella.

koulukadunhammaslaakaritkollaasi2
Ensimmäisessä kuvassa hampaat ei ole veressä, vaan niissä on valkaisuainetta - joka siis on punaista! Kuvasta näkyy myös hyvin apuväline, jolla suu pysyi auki valkaisuoperaation ajan. ;)

Hammaskiven poiston jälkeen hampaita myös kiilloteltiin ja putsattiin hohkakivellä. Sitten alkoi itse hampaiden valkaisu! Apuvälineenä käytettiin suun aukipitäjää ja lisäksi ikenet suojattiin. Perfect bleach office -valkaisuainetta laitettiin kolme kertaa hampaisiin, vaikutusaika oli joka kerralla noin 15 minuuttia ja sitten aine pyyhittiin pois. Valkaisun jälkeen lopuksi laitettiin hampaisiin vielä fluorivoide. Etukäteen tietenkin jännitin, että sattuuko valkaisu. Itse valkaisu ja sen aikana tuntunut ajoittainen vihlonta ei ollut kivuliasta, varsinkaan verrattuna hammaskiven poistoon, joka on minun mielestä aina yhtä tuskaista. Valkaisun jälkeen hampaita kyllä vihloi loppu päivän, mutta otin Katriinan ohjeiden mukaan vihlontaan särkylääkettä. Lauantaiaamuna vihlonta oli jo poissa, eikä arkuutta enää ollut.

koulukadunhammaslaakaritkollaasi1
Hampaat ennen valkaisua, heti hampaiden valkaisun jälkeen ja kaksi vuorokautta valkaisun jälkeen. Kahden vuorokauden aikana hampaiden valkaisun jälkeen hampaat ottavat takaisin valkaisun aikana menettäneensä nesteen, jolloin hampaiden sävy tasoittuu ja saattaa jopa vaalentua lisää.

Sain myös hyvät vinkit kotihoitoon ja valkaisun ylläpitämiseen. Valkaisun jälkeen tuli olla kaksi tuntia syömättä ja juomatta, ainoastaan vettä sai juoda. Lisäksi kahden vuorokauden ajan tuli vältellä värjääviä ruokia ja juomia. Onneksi olin jo aiemmin vieroittanut käsistä lähtenyttä kahvin juomista yhteen kuppiin päivässä, niin viikonloppu ei ollut ihan niin tuskainen ilman kahvia. Ja ainakaan ei tullut herkuteltua viikonloppuna, kun karkkihimoa hillitsi se, että myös salmiakki ja laku oli kiellettyjen ruokien listalla. ;)

koulukadunhammaslaakarit4


Kotihoito ja ylläpitovinkeistä otin heti kiinni, enkä lähtenyt ihan tyhjin käsin kotiin! Ostin mukaani valkaisevan hammastahnan. Marketeissa myytävät valkaisevat hammastahnat voi olla aivan liian hankaavia, joten kannattaa ostaa esimerkiksi hammasklinikoilta/apteekista kunnollinen hammastahna tähän tarkoitukseen. Lisäksi vinkeistä innostuneena tilattiin heti lauantaina sähköhammasharjat. Antille uusi vanhan tilalle, mutta minulle ihan ensimmäinen, koska olen tähän asti pessyt hampaani ihan tavallisella hammasharjalla. Haluan tosiaan nyt parhaani mukaan panostaa siihen, ettei hampaat menisi uudestaan keltaisiksi ja muutenkin aion ajatella myös suun terveyttä entistä enemmän. Häihin asti olen totaalilakossa Pepsi maxin juomisen suhteen (ja sen jälkeen en palaa entiseen) ja kahvin/teen olen myös vähentänyt yhteen kuppiin/päivä.

Kiitos yhteistyöstä Koulukadun Hymyn Katriinalle! Nyt kehtaa tämä morsian hymyillä hääkuvissa myös niin, että hampaat näkyvät! :) Ja mikäli Oululaiset morsiamet tai sulhaset innostuivat tämän myötä valkaisusta, niin vielä näyttäisi olevan voimassa tarjous hampaiden valkaisupakettiin 245€ (normaalisti 330€). Paketti sisältää tarkastuksen, hammaskiven poiston, putsauksen, fluorauksen ja vastaanotolla suoritettavan tuolivalkaisun.
Ajan voi varata numerosta 044-0489 700 ja 044-739 3377.

Kuinka moni aikoo valkaista hampaat häitä varten? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti