lauantai 3. kesäkuuta 2017

P O L T T A R I T !

Vihdoin pääsen kertomaan mun viime viikonloppuna vietetyistä polttareista. Oli kyllä ihanat ja ikimuistoiset polttarit ja siitä iso kiitos rakkaille, jotka päivään osallistui joko olemalla paikalla tai hengessä mukana. Mulla on kyllä maailman parhaat ystävät. Ootte täyttä kultaa. 

Pohjustetaanpa vähän tätä tarinaa.. Meillä on tosiaan kaksi kissaa, joita ei luonnollisesti voi jättää yksin ilman hoitoa. Ja koska polttareiden kuuluisi olla yllätys, niin oltiin ilmoitettu bestmaneille ja kaasoille, että ovathan yhteyksissä keskenään, että polttarit EI osu samalle viikonlopulle.

Olin ehkä ärsyttävällä tavalla pohtinut etukäteen viikonloppuja, jolloin polttarit ei voisi olla. Bestmanit oli mulle kertonut, että Antin polttarit on 27.5, joten se oli tietenkin mulle niitä viikonloppuja, jolloin polttarit ei ole. Kaasoille pahoittelut, että olin ajat sitten penkonut Antista sen tiedon, että polttarit ei ole heinäkuussa, joten kun toukokuuta oltiin menty jo pitkälle, eikä polttareita ollut kuulunut, eikä näkynt, niin olin melko varma, että polttarit olisivat tänään 3.6.

Mutta kun kumpikin varjeli salaisuutta samasta päivästä, niin yhtäkkiä jutut meni jotenkin ristiin ja tajusin sen, että meillä voi olla sittenkin samana viikonloppuna polttarit. Tällaiselle kontrollifriikille se oli shokki, koska se tietäisi sitä, että todennäköisesti meille on järjestetty kissojen hoitaja meille kotiin. Ehkä ihan hyvä, että osasin sitten varautua, että polttarit voi olla samana viikonloppuna. Meidän toisella kissalla on melko tarkka hoito ruokavalion ja maitohappobakteerien suhteen keväisen kamaluuden vuoksi, joten varauduin hoitajamahdollisuuteen tekemällä huolelliset ruokinta ja lääkitysohjeet. Lisäksi pyrin pitämään kämpän siistinä Antin polttariviikonloppuun asti. Onneksi appiukko tuli vierailulle helatorstaina, joten sai ohjattua Antinkin mukaan siivoamiseen paljastamatta ylläriä siitä, että Antin perjantain työpäivästä oli tulossa todella lyhyt.

En voinut olla viime viikon lopullakaan varma, että mulla ne polttarit olisi. Antti tosiaan haettiin perjantaina kesken työpäivän omien polttareidensa viettoon, joten Antti ei mun polttarihämäykseen olisi voinut osallistua millään tavalla. Myöskään kukaan mun kavereista tai perheenjäsenistä ei ollut tehnyt mun kanssa mitään suunnitelmia. Mietin, että ottavatko tytöt todella riskin, että esimerkiksi mä en ole kotona, vai onko polttarit joskus muulloin. Koska kukaan ei ollut tehnyt mitään aloitetta sen suhteen, että mulla olisi hämysuunnitelmia, päätin tehdä ihan normaaleja omia suunnitelmia lauantaille.

Lauantainen aamu alkoikin normaalisti. Aloitin aamun somen selailulla ja nousin ruokkimaan kissat. Olin tekemässä yhdeksän aikaan aamupalaa. Olin keittänyt kahvin ja laittanut puuron mikroon. Puuron valmistuessa muistin siivota kissojen hiekkikset ja päätin lisätä hiekkaa. Hiekkaa lisätessäni kuulosti siltä, että ovikello soi ja pianhan se soi uudestaan... Vaikka olin aika varma, että mitä tulee sittenkin tapahtumaan, niin silti jännitti hulluna mennä avaamaan ovea. Ja tosiaan, oven takana oli kaikki kolme kaasoani popittamassa Robinin puuttuvaa palasta: YLLÄTYS! Sun polttarit alkaa nyt!

polttarit3
Olivat rontit stalkannut aamulla, että koska näyn Whatsappissa paikalla olevana... :D


polttarit4


Mikropuuro vaihtui skumppaan, mutta aamukahvit hörppäsin pakkaillessani minulle annetun pakkauslistan mukaisia tarvikkeita kasaan. Mikropuuro kehotettiin heittämään menemään, koska matka tulisi jatkumaan. Mä tietty aamurähjäisenä ihmettelin monta kertaa, että voi ei, mitä teen mun naamalle. :D Onneksi sain aikaa myös meikata, koska pakkaaminen sujui suhteellisen nopeasti. Kissoille oli tosiaan järjestetty minun äiti hoitajaksi meille ja vaikka aina vähän hermostuttaa jättää kissat hoitoon, niin tiesin kuitenkin, että äiti kyllä pitää pojista huolen. Totta kai muutamilla viesteillä kyselin kissojen kuulumisia, mutta sen olisin tehnyt varmasti siitä huolimatta, vaikka Antti olisi ollut kissojen kanssa kotona.

Sitten, kun olin vihdoin saanut itseni lähtökuntoon, laitettiin mulle huivi silmille ja lähdettiin kohti määränpäätä ja lopulta, kun huivin sain pois silmiltä, olimme mökillä, jossa oli odottamassa ystäviä, jotka oli myös kattaneet meille ihan mielettömän brunssin. Olin ensin aivan ymmällään, että missä ollaan, kun suuntavaisto ei ihan toiminut huivi silmillä. Oltiin meidän kotoa noin 8 kilometrin päässä Nallikarin lomakylässä, josta tytöt oli vuokrannut aivan ihanan mökin meille viikonlopuksi. Siinä hetken meni sisäistäessä koko päivän alkua ja sitä, mitä tulevan pitää, mutta pikkuhiljaa alettiin herkuttella sillä ihanalla brunssilla. Tytöt olivat nähneet ihan mielettömän vaivan - oli niin paljon eri sorttia ihania brunssiherkkuja. Lisäksi mökki oli koristeltu ihan viimeisen päälle.

polttarit1


polttarit2

Brunssin aikana kaasot alkoivat varottelemaan, että seuraavaksi on luvassa treenaamista, eli ihan supertäyteen ei kannata syödä. Mulle paikka pysyi salaisuutena taas sinne asti, että oltiin perillä, eli kun brunssi oli saatu katettua pois ja pakattua tarvittavat kamppet mukaan, niin mulle laitettiin taas huivi silmille ja edettiin seuraavaan kohteeseen. Kaasot kyseli, että mitä luulen, että mitä mennään tekemään. Veikkasin kiipeilyä.

Mutta kohteena olikin Kamppailu Klubi. Mua kieltämättä vähän jännitti, kun tultiin Kamppailu Klubille, että mitähän tulee tapahtumaan... Mutta valituksi lajiksi paljastui thainyrkkeily ja edessä oli tunnin setti thainyrkkeilyä. Thainyrkkeily oli tosi kivaa: uutta, mutta ei liian eksoottista. :D Ja koko porukka näytti viihtyvän hikoillen tunnin thainyrkkeilyn merkeissä.

polttarit5
Morsianta viedään...

polttarit6

Thainyrkkeilyn jälkeen meillä oli aikaa hieman fiksata naamaa ja hiuksia, ennen kuin edettiin seuraavaan paikkaan jälleen huivi silmillä. Mulla alkoi nälkä jo olla ja mun salainen toive olikin, että pääsispä syömään. Ja kolmas kohde olikin Rooster, jossa syötiin herkulliset burgerit.

polttarit8


polttarit17

Ruokailun jälkeen olikin ehkä yks päivänä parhaista jutuista: selfieralli! :D Propsit kyllä kaasoille, kun tuon olivat kehitelleet, sillä tuo aiheutti aikamoiset naurut. Jakauduttiin kahteen ryhmään. Aikaa oli 40 minuuttia ja piti käydä ottamassa selfie 15 eri paikassa. Kuvista sai pisteitä, jos oli otettu oikeassa paikassa ja lisäksi jaossa oli tyylipisteitä. Kummatki porukat tais ottaa kisan aika tosissaan ja siinä sai ihan juoksuksi pistää, että ehdittiin jokaiseen paikkaan. Kummatkin joukkueet ehti tavoiteajassa ja voin kertoa, että oli hitusen hauskaa käydä nuo kuvat sitten läpi, kun palattiin takaisin mökille.


polttarit13

polttarit12
Selfie hienon värisen auton kanssa :D
polttarit11
Milloin viimeks oot valvonu aamuun,
milloin viimeks oot nauranut näin?
Meil on ain ollu tää sama taajuus,
voidaan jatkaa siit mihin jäi. Loppuilta meni rennoissa meiningeissä mökillä. Ei ollut ainakaan syötävästä tai juotavasta puutetta, haha. :D Kaasot olivat kehitelleet juomapelin, jota varten he olivat kyselleet Antilta kysymyksiä. Jos tiesin, mitä Antti oli vastannut, piti muiden juoda, mutta jos en tiennyt, niin oli mun vuoro juoda. Lisäksi oli tietovisa liittyen morsiameen ja sain toimia tuomarina pisteitä jakaessa. ;) Lisäksi sain ihan mielettömän ihanan polttarikirjan, jonka koko polttariporukka oli askarrellut yhdessä. Tuossa vaiheessa mulla hanat aukesi liikutuksesta, jotenkin niin ihana, kun oli kansien välissä niin paljon yhteisiä hauskoja muistoja kaikkien eri kavereiden kanssa. Mulla on tosiaan kavereita useammasta eri porukasta, eikä sellaista isoa kaveriporukkaa, joka olisi ollut aina yhdessä. Lisäksi suurin osa mun läheisimmistä ystävistä on sellaisia, joihin olen tutustunut aikuisiällä. Siitä huolimatta olin niin fiiliksissä, että kaikki näytti tulevan toimeen ja kaikki näytti viihtyvän. 

polttarit14

polttarit15

Mulla jäi kyllä niin ihanat muistot polttareista. Tytöt olivat nähynt todella ison vaivan, että yllättyisin ja viihtyisin. Tuntui, että nuo pippalot oli järjestelty mua ajatellen ja mun toiveita kunnioittaen. Halusin mukavaa yhdessä oloa, urheiluaktiviteettia ja halusin, etten joudu nolatuksi. En kaivannut mitän isoa extremeä ja täyttä luksusta, sillä tärkeintä on tosiaan ne ihmiset. Tietenkin harmitti, että kaksi ei päässyt paikalle, mutta oli he ainakin mun mielessä mukana.

Nyt kummankin meidän polttarit on juhlittu ja voidaan keskittyä nyt häiden järjestämiseen. Kaasojen kanssa meillä on yksi pieni asia vielä hoidettavana, joten ihan minimaaliset jälkipolttarit on luvassa. ;) Ihan mieletöntä ajatella, että seuraavan kerran näen kaikki nuo mun rakkaat ihmiset kasassa, kun 15. heinäkuuta kävelemme Antin kanssa yhdessä kohti alttaria ja saadaan jakaa taas kerran yksi ikimuistoinen päivä parhaiden ihmisten kanssa. Ei voi muuta, ku Cheekkiä siteerata: oon kiitollinen, siunattu, onnellinen.

6 kommenttia:

 1. Wou mikä polttaripäivä! Kuulostaa just sellaselta, jollasta itsekin toivoisin: vähän aktiviteettia, vähän höpöilyä, ruokaa, juomaa ja ystäviä. Toi selfieralli oli tosi hauska! En ollu ennen kuullut, vaikka ideahan on yksinkertaisuudessaan nerokas :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Polttarit oli kyllä just ihanat, juuri sitä mukavaa yhdessäoloa ihanien ystävien seurassa, mitä toivoinkin, mutta mukavilla aktiviteeteilla höystettynä. :)

   Poista
 2. Voi kun ihanat polttarit sulle oli järjestetty! Selfieralli onkin kiva idea, ei oo noloa kun porukassa tehdään ja ilmaista puuhaa kuitenkin. Se raha kun tuntuu olevan aina ongelma (ainakin kaasona ollessani). Ihania ystäviä sulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se oli just hyvä, että porukassa piti mennä ja kaikki heittäyty tosi hyvin mukaan :) Ja tosiaan - ilmaista kivaa! Polttareihinin saa halutessaan uppoamaan ihan mielettömän summan rahaa ja mitä itse mieheni polttareista kuulin, niin ajattelin vain, että itku tulis, jos ois yhdessä kesässä polttarivieraana sellaiset edessä. Pitäis varmaan vaan oikeasti jättää sitten osallistuminen välistä, jos kävis liian kalliiksi :/

   Poista
 3. Huikeen kuuloset polttarit! Tykkäisin iteki just vastaavanlaisesta. :)

  VastaaPoista