keskiviikko 18. tammikuuta 2017

Kohti morsiuskuntoa: yhden päivän kunto?

Ajattelin tällä kertaa kirjoittaa tästä morsiuskuntoaiheesta hieman eri näkökulmasta. Blogissa tämä mun kroppaprojekti on kulkenut alusta asti ns. työnimellä morsiuskunto. Tämä voi aiheuttaa hieman harhaanjohtavia käsityksiä, jonka vuoksi haluan valoittaa enemmän tämän projektin tarkoitusta.

Joidenkin mielestä voi tuntua pinnalliselta, että ihmisillä on tiettyjä tavoitteita morsius/hääkunnon suhteen - yhden päivän vuoksi! Omalta osaltani kyse ei kuitenkaan ole yhdestä päivästä, vaan halusta saada itsensä vihdoin siihen kuntoon, mihin olen jo pitkään halunnut. Mulla mun ihannekroppa on melko kaukana lähtöpisteestä, joten tämän morsiuskuntoprojektin puitteissa on tullut tehtyä aika isoja muutoksia elintavoissa. Treenaaminen on kuulunut säännöllisenä osana mun elämään jo useamman vuoden, joten elintaparemppaan on joutunut ravitsemuspuoli, samalla myös tietyt käyttäytymistavat. Mulla on ollut useita yrityksiä päästä elämäni kuntoon, mutta aina jossain on mennyt pieleen. Nyt häät on vain antanut lisämotivaatiota tähän hommaan ja vihdoin on sellainen olo, että tämä menee hyvin ja tulee kantamaan pitkälle.

fvfoodkollaasi

Eli tavoitteena ei ole näyttää hyvältä vain hääpäivänä, vaan myös häiden jälkeen. Häät toimii tavallaan hyvänä deadlinena, mutta tavoitteena on, että nämä tämän projektin aikana opetellut elintavat jäisivät pysyviksi. Häidenkin jälkeen aion syödä säännöllisesti ja terveellisesti, herkuttelen kohtuudella kerran viikossa ja rajaan alkoholin minimiin spessutilantesiin.

Mulla ei ole käytössä sellaista sitten kun valmennus on ohi... ajattelutapaa siihen, että palaisin entisiin elintapoihini. Olen oppinut paljon hyödyllisiä asioita, löytänyt itsestäni niin itsekuria kuin armollisuutta ja onnistunut hylkäämään entisiä toimintamalleja ja luomaan uusia, parempia tilalle. Kaikki sujuu nykyään ruokavalion suhteen niin helposti, niin miksi pilaisin tätä kaikkea häiden jälkeenkään tätä elämäntapaa?

nowicangetfat
EI NÄIN! Haluan näyttää hyvältä morsiamena, mutta haluan näyttää hyvältä myös vaimona. ;)

Sitten on näitä argumentteja hääkuntoprojekteja vastaan, että miksi laihduttaa/muokata kroppaa häiden vuoksi, kun miehesi pitäisi rakastaa sinua ulkomuodostasi huolimatta, onhan hän valinnut sinut kaikista näistä ihmisistä.

Kyllähän minä sen tiedän, että A rakastaa minua koostani riippumatta, johan tuo on mua kohta 6 vuotta katsellut. Mutta teenkin tämän itseäni varten. Olen ollut itsessäni tyytymätön ulkomuotooni ja jo nyt pienten muutosten jälkeen olen paljon tyytyväisempi itseeni. En arvota itseäni painon tms. perusteella, mutta haluan muokata kroppaani omaa silmääni miellyttävämpään suuntaan. Pidän kyllä itsestäni, mutta mun mielestä siinä ei ole mitään pahaa, jos tahtoo pitää itsestään vielä enemmän viilaamalla niitä kohtia, joihin on tyytymätön?

Olen muuten myös rehellisesti sitä mieltä, että jos tekisin tämän kaiken vain hääpäivän takia, niin motivaationi ei olisi tällä tasolla ollenkaan, millä se on nyt ollut koko valmennuksen.

Millaisia ajatuksia sinulla on morsiuskunnon suhteen? Ja olen myös kiinnostunut kuulemaan, että miten siellä morsiuskuntoprojektit etenee? :)


Yhteistyössä: Fitverstas
Instagram: @fitverstas

6 kommenttia:

 1. Samat ajatukset täälläkin :) Elämäntaparemppa alkoi jo ennen kuin häistä edes oli päätetty! Ja tosiaan, hurjan lisämotivaation toi häät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä Mari! Sun edistymiseen olen muistaakseni hääkuntoon 2017 -ryhmässä törmännytkin! :) Mulla tämä elämäntaparemppa pääsi kunnolla vauhtiin häiden motivoituna, toki yrityksiä ollut useita ennen tätä! Tsempit sulle elämäntaparempan pariin :)

   Poista
 2. Voi kunpa täälläkin sujuisi yhtä hyvin, en tiedä mitä on tapahtunut mutta jostain on tullut kauhea herkkuhimo enkä ikinä ole ollut yhtä iso mitä nyt. Haluaisin myöskin sellaisen kunnon elämäntaparemontin joka ei loppuisi hääpäivään, mutta miten sen aloittaminen onkin näin vaikeaa.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ootko miettinyt PT:tä avuksi sun elämäntaparemppaan? :) Mulla ainakin tämän projektin onnistumista on ehdottomasti edesauttanut Salla, mun PT, jolta oon saanut mielettömän hyvää tukea ja apua sekä neuvoja. On ollut helppoa toteuttaa tätä, kun on saanut ohjeet ihmiseltä, jonka taitoon luottaa näissä asioissa.

   Ja esimerkiks jos jouluna tuli herkuteltua, niin varmaan siitä herkkuhimo on kasvanut. Monesti itellä käy niin, että herkkuhimo ei lähe syömällä. :D Täytyy vaan tehdä se päätös, että syö silloin, kun on itselleen antanut luvan ja sitten heti stoppi sen jälkeen herkutteluun. Heittää vaikka ylimääräiset kaappiin jääneet herkut menemään, jos ei muuten. :)

   Poista
 3. Ihanaa että joku kirjottaa tästä! Liian paljon esimerkiksi facen hääryhmissä toiset kritisoi sitä jos joku laihduttaa "häihin". Mä ainakin haluan näyttää hääpäivänä mahdollisimman hyvältä, mutta myös muinakin päivinä :D Tuskin kukaan nyt yhden päivän takia laihduttaa. Ja ideana on just se että olis itse itseensä tyytyväinen. Mullakin projekti menossa, aika monta kiloa on ihannepainoon mutta onneksi on häihin vielä puoli vuotta aikaa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huippua, että tykkäsit tästä aiheesta! :) Sulle myös tsemppiä projektisi kanssa, puolessa vuodessa saa paljon aikaan! Itse olen kans törmännyt näihin keskusteluihin hääryhmissä ja siitä inspiroituneena päätin tänne kertoa omista motiiveistani ja ajatuksistani ottamatta niihin keskusteluihin edes kantaa facebookissa.

   Mun mielestä on tosi upeaa ja arvostettavaa, jos ihminen viihtyy vartalossaan, että ei näe tarpeelliseksi laihduttaa/muokata kroppaa häiden tai minkään muunkaan takia. En missään nimessä arvostele sitä, ihmiset jotka viihtyvät (koostaan riippumatta) kropassaan ja kantavat sen ylpeästi on ihailtavia. Itellä vaan ei tommosta fiilistä oo tähän mennessä ollut moneen vuoteen omasta kropasta, joten nyt kun häät antaa lisämotivaatiota, niin miksi en sitä hyödyntäisi tässä mun projektissa. :)

   Poista