maanantai 12. joulukuuta 2016

Häiden TO DO -lista

Sain lukijatoiveena katsauksen To Do -listaan, eli mitä on tehty, ja mitä on tekemättä. Aika vasta samoilta tiimoilta postailinkin ja totesin, että nyt on ihanaa aikaa vain inspiroitua, kun mitään akuutteja asioita ei ole hoidettavana. Tällä kertaa luvassa hieman kattavampi postaus siihen, missä mennään.

ASIAT, JOTKA OVAT KUNNOSSA (edes jossain määrin)...

Hääpäivän päättäminen, kirkon ja juhlapaikan varaus
Nämä asiat ovat kunnosta - näistähän ollaan lähdetty liikkeille. Hääpäivän päättämisessä ei oikeastaan ollut mitään erityisiä syitä taustalla. Itse olin ajatellut, että syyshäät olisi ihanat, mutta päädyttiin A:n toiveesta kuitenkin kesähäihin. Kesäkuuta ei ajateltu vaihtoehtona ollenkaan ja heinäkuun ja elokuun ajankohdissa mulle oli tärkeetä, että joko häät juhlitaan ennen Qstockia (festarit Oulussa) tai tarpeeksi paljon sen jälkeen. Kun kirkko varattiin, niin meidän päivämääräehdotuksille oli hyvin aikoja jäljellä. Jotenkin sitten vain päädyttiin tuohon 15.7.2017.

Alustavan vieraslistan laatiminen ja budjetti
Kun hääpäivä oli päätetty, niin mietittiin sitä, että millaiset juhlat halutaan: paljonko kutsutaan vieraita, ketkä haluamme mukaan meidän tärkeään päivään. Päätettiin, ettei haluta laittaa 10 000€ yhteen päivään, joten tultiin siihen tulokseen, että pidetään suhteellisen pienet häät, kutsutaan vain ne läheisimmät ystävät ja sukulaiset. Meidän vieraslistassa taitaa tällä hetkellä olla 52 nimeä.

En halua hirveästi budjettia avata tänne, mutta voin paljastaa, että harmittavan paljon se on alustavasta budjetista noussut ja varmasti yllättäviä kuluja, joita ei ole edes osannut huomioida, tulee sitten lähempänä häitä.

Kaasojen ja bestmanien valitseminen
Meidän häiden avustajat on valittu jo ajat sitten - meillä on ihan huippu porukka kasassa! :) Mulla on kolme kaasoa ja A:lla on kaksi bestmania.

kaasomiitti14

Pitopalvelun, valokuvaajan ja bändin varaaminen
Juhlapaikka meillä on niin hyvä, että sieltä saa myös ruuat, eli pitopalvelusta ei tarvitse stressata erikseen. Valokuvaaja varattiin aika alkuvaiheissa, meidän häät tulee kuvaamaan Sarianna Valkama. Bändikin varattiin elokuun lopulla. Alun perin oltiin jo varattu DJ, mutta oltiin kuitenkin kumpikin sitä mieltä, että ehdottomasti halutaan livemusiikkia, joten peruttiin DJ varaus ja varattiin Matkalla -bändi.

Hääyö ja majoituspalvelut
Mietin kesällä, että ollaankohan liian aikaisessa, jos kysellään hääyötä ja majoituspalveluita. Ei todellakaan oltu liian aikaisessa! Oulussa on tuolloin Rotuaari piknik, joten kyllä sitä extraporukkaa varmasti täällä pyörii ja majoittuu hotelleihin. Me ajateltiin, että ei tarvita sviittiä, joten varattiin Sokos hotel Arinasta muistaakseni superiorhuone, jossa on poreamme ja sauna. Otetaan hääyö pidemmällä huoneluovutuksella, niin saadaan heräillä ihan rauhassa avioparina.

Samasta hotellista pyydettiin myös kiintiömäärän huoneita. Pitäis varmaan kysellä vielä toisesta hotellista lisäksi huoneita, niin on vierailla valinnan varaa. Toivottavasti ei olla tällä kertaa liian myöhässä...

sokoshotelarina
Kuva: sokos hotels

Morsiuspuku ja morsiamen asusteet
Morsiuspuku löytyi käytettynä huhtikuussa. Se on aivan täydellinen! Käytiin yhden kaasoista kanssa sovittamassa 3 eri mekkoa ja sen jälkeen kävin vielä liikkeessä sovittamassa mekkoja toisen kaasoni kanssa. Yksi tori.fi kautta löydetyistä kolmesta mekosta oli kuitenkin täydellinen, eikä mikään mekko näyttänyt sen jälkeen miltään. Löysin siis täydellisen mekon suhteellisen edullisesti käytettynä. Tori.fistä löytyi myös vannehame mekolleni. Todennäköisesti maalis-huhtikuussa vien mekkoni korjausompeluun. Sitä täytyy lyhentää ja saa nähdä, ehkä vähän kaventaa. Riippuu lähteekö tissit tässä morsiuskuntoprojektissa. :D

Asusteista minulla on jo kahdet hääkengät: korkkarit ja balleriinat. Korut on vielä suuri kysymysmerkki, toki mulla on visio niistä. Huntua en todennäköisesti halua, mutta joku hiuskoru voisi olla kiva.¨

morsiamenasusteet

Vihkisormukset
Mun vihkisormus odottaa jo lipastossa. Ostetaan myös A:lle uusi sormus vihkiksi, koska A ei rahallisesti jaksanut panostaa omaan sormukseensa, kun mentiin kihloihin. A:lla on tällä hetkellä hopeinen kihlasormus, mutta ajateltiin, että ehkä keltakultainen/valkokultainen pysyy paremmin hyvänä. Ihan vasta A sanoi, että voitais heti alkuvuodesta mennä katselemaan hänelle sormusta. Mun mieltä muuten lämmittää aina se, että myös A on kiinnostunut meidän häistä ja kaikkeen siihen liittyvästä. Oon kuullut liikaa kauhutarinoita, joissa miehiä ei hirveenä jaksa kiinnostaa.

vihkisormus2

Kampaajan ja meikkaajan varaaminen
Meikkiin minulla on jo varaus, menen meikkiin Zaparoon Tanialle. Todennäköisesti laitan myös Tanialla ripsienpidennykset häitä varten.

Kampaajalle en ole vielä varannut aikaa, mutta ehdottomasti Elisan käsiin luotan hiukseni hääpäivänä. Oon käynyt Elisan asiakkaana jo kaksi vuotta ja aina olen lähtenyt tyytyväisenä kampaamosta pois. Olen saanut myös aika paljon kivaa palautetta mun hiuksista kavereilta ja tutuilta. Elisan kanssa ollaan vähän väriasioita jo fiilistelty, täytyis kohta kerätä lisää inspiraatiota kampauksestakin.

Save The Date -ilmoitus ja kutsut
Save The Date -kortteja meille ei tule. En näe niitä tarpeellisina. Kutsut ovat ajatuksen ja suunnittelun tasolla kunnossa, mutta tarkemmin uhraan niille aikaa maaliskuun lopulla.

Häiden paperituotteet
Nämäkin on ajatuksentasolla jo kunnossa, toteutus tulee olemaan aika helppoa ja ajoittuu vasta kesä-heinäkuulle. Ei stressiä. ;)

Häiden kukat
Saamme juhlapaikaltamme myös kukat pöytiin ja noutopöytään, eli siitä ei tarvitse stressata. Morsiuskimppuun ja sulhasen vieheeseen sekä avustajien kukkiin olen hakenut jo inspiraatiota, mutta tähän palataan varmaan vasta touko-kesäkuussa.

neilikat


ASIAT, JOTKA OVAT TEKEMÄTTÄ...

Häämusiikin suunnittelu ja häätanssi
Vielä ei jakseta näitä edes stressata, mutta meillä ei ole vielä yhtään selvillä, että mikä valitaan häätanssiksi. Mua lisäks vähän stressaa, kun ei olla A:n kanssa mitenkään hyviä tanssimaan... Mutta tuskin jaksetaan ottaa erillistä tanssikurssia.

Bändi on valikoitunut meidän toiveiden kannalta, että saadaan sen tyyppistä musiikkia, mistä tykätään. Mutta tietenkin pitää tehdä Spotify -listoja eri tilanteisiin, kuten ruokailu/loppuillan bileet ym.

Sulhasen asu ja asusteet
Tämä ei ole vielä todellakaan hoidossa. :D Katsellaan sitten keväällä. En itse jaksa tuohon tuhlata ajatuksia, mutta mielelläni menen mukaan, kun A menee katsomaan pukuja.

sulhasenasusteet
Kuva: Pexels

Kuljetukset hääpaikalle
Vieraille ollaan varattu juhlapaikalle bussikyyti, mutta se, että millä kyydillä ja millä autolla ja miten mennään hääpaikalle, on vielä iso arvoitus...

hääauto
Kuva: Pexels

Koristeet ja hääkattaus
Koska juhlapaikalta saa koristeita, niin ei olla hirveästi jaksettu ajatuksia näillä vaivata. Kuitenkin jotain pieniä yksityiskohtia täytyy miettiä (kakunkoriste, vieraskirjapöytä, tienvarsikyltit ym.)

Hääohjelma
Se me tiedetään, mitä ei haluta. Mutta ei olla tarkemmin mietitty, että mitä halutaan.

Häämatka
Häämatkaa ei ole ihan hetkeen ajankohtainen. Mun tulevaisuus on vielä toistaiseksi sen verran epäselvä. Valmistun keväällä terveystieteiden maisteriksi ja tulevaisuus on vielä ihan auki. En halua buukata viikon matkaa kesälle tai syksylle, koska haluan olla käytettävissä, mikäli eteen tulee hyvä työtarjous. Jotenkin nolottaisi olla silleen, että "pystyn aloittamaan, mutta olen tuolloin heti viikon poissa". Katsotaan A:n kanssa häämatkaa sitten myöhemmin...

häämatka
Kuva: Pexels

+ Kaikki muu, mitä ei kannata edes ajatella tässä vaiheessa...
Kuten juomat (mistä, miten paljon, milloin), esteettömyystodisteet, lopullinen vieraslista ym...


Eli aika hyvällä mallilla on tämä, vai mitä? :D

4 kommenttia:

 1. Moi! Sulla on kiva blogi! Löysin sen tänään ja olen lueskellut postauksia. Mistä olet hankkinut nuo korkkarit? Näyttävät just sellaisilta, joita voisin itsekin kuvitella pitäväni.

  PS. Karkkibuffapostaukseen: kupit ja muut tarvikkeet voi myös vuokrata, ja minun ymmärtääkseni vieläpä aika edullisesti. Mukavaa häänalusaikaa! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvi ihanasta kommentista! Kiva kun tykkäät :) Korkkarit tilasin House of Fraserilta kesän lopussa aleista. Kantsii tsekata, hyvä valikoima!

   Täytyy selvitellä Oulun vuokrafirmojen mahdollisuuksia:)

   Poista
 2. Oulun lähistöllä itsekin häät järjestävänä kiinnostaisi kuulla lisää tuosta bussikuljetuksen järjestämisestä! Mitä kautta kyyditys on varattu ja missä hinnoissa tällaiset pyörivät? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! OTP Travelillta saatiin tarjous 120€ kuljetus kirkolta juhlapaikkaan. :)

   Poista